2013/06/23

3 Kaverin jäätelötaivas, kotimaista jäätelöä parhaimmillaan.

Kesä ja jäätelö. Lyömätön duo, jota meitsi joka vuosi odottaa yhtä fiiliksellä. Kesän virallinen korkkaus alkaa ensimmäisellä jäätelötötteröllä kioskista ja siitä sitte pitkin kesää elokuun pimeneviin iltoihin asti. Toimii, ten poeng. No meitsi erittäin suurena jäätelönystävänä, odotan tietty aina tulevan kesän uutuuksia ja makuja vesi kielellä.

No nyt on meinaan aihetta jäätelö-hehkutukseen, sillä kolmisen kuukautta sitten avattiin Itä-Helsingin Kontulaan, vanhoihin Primulan tiloihin lähijäätelöä valmistava tehdas ja yritys nimeltä 3 KaveriaYritystä pyörittää nimensä mukaan kolme kaverusta Heikki, Ilkka ja Sauli. Jäätelönvalmistamisesta heillä ei ollut mitään aavistustakaan, ennen yrityksen perustamista ja kaikki oli aloitettava perusjutuista ja myöhemmin alan opiskelusta Italiassa sijaitsevassa jäätelöyliopistossa. :D Sinne määki voisin mennä kyl opiskeleen saman tien. Hauskaa faktaa kolmikosta ja heidän yrityksen perustamisesta löytyy lisää heidän 3 Kaveria nettisivulta. 
Nyt pidemmittä puheitta itse tuotteisiin eli jäätelöihin. Ostin Kampin K-supermarketista kerralla koko 3:n Kaverin makukirjon, joita tällä hetkellä on Vadelma-valkosuklaa, Mansikka-vanilja sekä Mustikka-kardemumma.
Mennään makumatka läpi herkku kerrallaan ja alotetaan tuosta vasemmalta Vadelma-valkosuklaasta. Vaivoin maltoin odottaa, kun kanteen asti täyteen pakatut, tiiviit jäätelöpaketit otti aikaansa pehmetäkseen. Totaalisesti uskoni teollisiin sekä kaupallisiin jäätelöihin menettäneenä, toiveet tästä uudesta kotimaisesta lähijäätelöstä, ilman mitään lisäaineita tai muuta shaibaa sisältäen oli todella korkealla ja kansia korkatessa jäätelöt näytti jo erittäin lupaavilta. Vadelma-valkosuklaa oli vähän kantta avatessa ö bit pliisun näkönen verrattuna mansikkaan ja mustikkaan, mutta mutta ei hötkyillä...sulais nyt god dämmit!

Viimein sain jäätelökauhalla lohkastua "pallot" lautasille ja kyllähän sieltä vadelman hehkeet raidat paljastui samantien. Ai jai kauheet pelonsekaset jännitykset päällä, et onkohan nää nyt mistään kotosin.....*hiljaisuus*.....ja siinä meikä sitte itekseen hymistellen suu hymyssä, kun valkosuklaan samettinen maku bailaa vadelman kanssa sambaa mun suussa. Aivan SAIRAAN hyvää. Puhtaat, aidot ja oikeat maut. Sopivasti valkosuklaata, maistuu heti suussa ja seassa pieniä sattumia, siinä viel sit tuoreen raikkaan makuinen vadelma seassa, täydellinen kombo. Tälle jäätelön pitää maistua ku puhutaan jäätelöstä voi herramujee.


No ni huh huh ensimmäinen fleivör done, sit Mansikka-vanilja. Mansikkaa olikin jo heti kättelyssä reilusti esillä kantta avatessa ja vaniljasta näkyi selvästi vaniljatangon pienet siemenet seassa. Maku on TOOODELLA hyvä. Supermakee kesäinen mansikka maistuu samantien ja jälkimakuna oikeasti vaniljalle maistuva vaniljajäätelö.Tietäen hyvin mille oikean vaniljajäätelön kuuluu maistua, kun sitä on itse jäätelökoneella tullut valmistettua. Kolmen Kaverin mansikka-vaniljajäätelö on juurikin sitä parhaimmillaan. Lähimmäs tätä makua kaupan jäätelöistä on päässyt Häagen-Dazsin mansikkajäätelö, mutta 3 Kaveria pesee sen sata nolla.

Viimeisenä muttei vähimpänä Mustikka-kardemumma. Pelkkä ajatuskin tästä kombinaatiosta aiheuttaa jo pientä kuolanpoikasta pöytään. Miltä se maistuu? No onhan tää nyt aivan levottoman hyvän makusta, siis voi kauhee paikka. Kardemumma potkasee lempeästi  makuhermoihin saman tien ja mustikka viimeisteleen kokonaisuuden. Oon ihan sanatonta äijää. Tää makukombo on kyl ihana muistomielleyhtymien yhdistelmä  eri fiiliksiä. Kardemummasta tulee mieleen lapsuuden tuoreen korvapuustin tai pullan maku ja mustikasta juuri poimitut makoisat mustikat pihametsiköstä. Ei tämmöstä makuduoa oo ollut tähän mennessä missään. Aivan täydellistä, hiljaseks vetää joten jatkan herkuttelua. Toimis muuten varmaan hyvin myös kahvin kanssa. Kokeilkaas suomalaiset kahvipeople.

Täytyy kyllä hattua nostaa ja syvästi kiitollisena kumartaa näille Kolmelle Kaverille, että ovat tarttuneet toimeen ja haastaneet itsensä sekä Suomessa lähijäätelövalmistamisen. Samalla myös nostaen reilusti rimaa laaduntarjonnassa ja raaka-aineissa. Herkullista ja hyvää voi tehdä ilman mitään teollisia lisäaineita, hinnan säilyessä edelleen kohtuullisena per jäätelöpurkki. Tästä eteenpäin supporttaan kyllä ehdottomasti kotimaista 3 Kaverin jäätelötarjontaa ja jään vesikielellä odotteleen uusia makuja. KIITOS.  


Mistä sitä herkkua saa? Katso myyntipisteet täältä

JOKO OLET MAISTANUT? MIKÄ OLI SUOSIKKISI


Translation:

Testing new Finnish ice cream brand/company called 3 Kaveria. 
They have three new flavours on a market, Rasberry-white cholate, Strawberry-vanilla and Blueberry-cardamom. No artificial flavours or food additives, only real thing. I SCREAM!


7 kommenttia:

 1. Täytyy maistaa, mä oon kans ihan jäätelöfanaattinen. Leivonnaiset on aina jääny kakkoseks (paitsi ulkomuodoltaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, I scream ice cream.
   Nää herkkupönöt kun on vetäny huiviin nii saaki lähtee parkkiin puskeen kalorit pintaan. :D

   Poista
 2. Mä olen maistanut ja vadelma-valkosuklaata. Se oli niiiiin hyvää, että meinas taju lähtee! Ja mikä ihaninta, kerrankin jotain ei monikansallisten yritysten settiä vaan oikeesti hyvää lähiruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel you. Nimenomaan, kotimaista ja paikallista lähijäätelöö. Pitää alkaa varmaan tekeen "pyhiinvaelluksia" Kontulaan. :D
   Söin tuossa juuri tovi sit viimeset mansikka-vaniljat ja vadelma-valkosuklaat. Viel on mustikka-kardemummaa vajaa purkki kaapis. Ai jai jai. I'm lovin' it.

   Poista
 3. Näiden 3:n maun lisäksi löytyy myös Herkkupähkinää (cashew), joka on varsin ovela yhdistelmä suolaista ja makeaa. Ja "pelkkää" Vaniljaa on isommissa 0,75l purkeissa. Ainakin Variston K-kaupassa on näitäkin makuja ja myös annospikareita oli viimeksi mutta jäi katsomatta mitä makuja pikkupurkkeina oli.

  Mustikka-kardemumma on kyllä ihan mielettömän hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh my, meikä on ihan pähkinöissä jo valmiiks. :D Uutisia mun korville.

   Poista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.