2013/11/12

Perunamuusista Perunarieskaksi

Viikonlopun kokkailuista ylimääräseksi jäänet perunamuusin jämändeerukset lojui jääkaapissa ja sen verran sopivasti oli muussia jäljellä, että siitä sai pyöräytettyä perunarieskat pöytään. Ohje on todella helppo eikä rieskaa tarvitse sen kummemmin vaivata tai nostattaa. Sekoitat vain ainekset yhteen ja uuni kuumaks. Helppoa, hyvää ja halvalla.

Sitte vaan lasi kylmää kaakaoo kylkeen ja voita päälle. Iltapala is served. Nam



PERUNARIESKA (noin 6 kpl)
  • • 5dl perunamuusia
  • • 2 dl maitoa
  • • 2 munaa
  • • 1 tl suolaa
  • • loraus öljyä
  • • 2-3 dl vehnäjauhoja (voi käyttää myös halutessasi ohra- tai sämpyläjauhoja)
  • Sekoita perunamuusin joukkoon maito, suola, munat, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja annostele taikinamöllykät pellille. Taikina on melko löysää mutta se ei haittaa, ripottelet vain jauhoja päälle kun taputtelet pikkurieskoja pyöreäksi niin taikina ei tartu sormiin. Lopuksi rei'itä rieskojen pinnat haarukalla. Paista uunin keskitasolla 250'C asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieska saa kauniin rusehtavan värin.

Long story short:

Weekend's leftovers from mashed potatoe, can be used for delicious unleavened barley bread.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.