2013/12/03

Pure Waste Textiles, kierrätetyn denimin uusi elämä.

Kävin tänään iltasella piipahtaan Pure Waste x Costo 28 Day Store -avajaisissa, jossa esiteltiin aivan uudenlainen, kierrätetty denim-kangasmateriaali. Valmistetut denimkankaat ja langat on tehty täysin tekstiilitehtaiden kangasjätteestä ja prosessoitu uudelleen käytettäväksi esim denimkankaaksi. Todella nerokasta ja ympäristöystävällistä kierrätysraaka-aineiden uudelleenkäyttöä muodin maailmassa. Tää oli itelle niin uus juttu että pitää käydä kyseleen jätkiltä vielä aiheesta lisää myöhemmin niin tietää paremmin missä mennään.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitkä suuret vaatemerkkiyritykset tarttuvat ekologisemman valmistusmateriaalin käyttöön ensimmäisenä. Käykääs tutustuun myymälään ja tämän hetkisiin tuotteisiin Fredrikinkatu 59:ssä, myymälästä löytyy myös uusimmat Coston hatut. Kaikenlaista Pure Waste hässäkkää löytyi jo Coston nettikaupasta tilattavana, mää ostin jo rusetin. Puretastic!


Pure Waste:n Capsule Collectionissa oli esillä kierrätys-denimistä valmistettuja mm. taskuliinoja, rusetteja sekä kravatteja, myöhemmin oli kuulemma tulossa esimerkiksi kenkää yhteistyössä St.Vacant merkin kanssa, joka näytti kyllä todella hienolta. Kenkä on valmistettu tietenkin kierrätys-denimistä ja myös kengän pohjamateriaali on valmistettu kierrätetystä kumesta. Menee niin hankintaan mikäli hinta on kohdillaan.Kuvat: Pure Waste

Long story short:

Today Costo was launching their brand new 100% recycled denim fabric by Pure Waste Textiles. Totally awesome and environmental friendly way to re-use clothing manufactories texture waste.  Pure waste.

2 kommenttia:

  1. Pitääkin perehtyä joskus kun jaksaa. Tai siis vielä parempi, sä käyt perehtymässä ja tiivistät tiedon helposti ymmärrettävään ja totuudenmukaiseen muotoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, joo kiinnostelee kyllä joten josko Coston äijiä jossain vaihees jututtais ja kuulis vähän taustaa aiheen tiimoilt. Hienoo et Suomest tällasta projektii mualimalle.

      Poista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.