2013/12/31

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2014!!!


Hyvää ja blogirikasta Uutta Vuotta 2014!!! 

2 kommenttia:

 1. Heippa! Törmäsin blogiisi googlettaessani tieto herbie indoorgardenista. Mietin vain näin maallikkona, että onko jotain sääntöä miten yrttejä tulee harventaa ja kuinka paljon basilikan lehtiä esimerkiksi uskaltaa kerralla ottaa? :) Muitakin vinkkejä otetaan mielellään vastaan, jos tulee jotain mieleen!

  VastaaPoista
 2. Moikka. Kiitos mielenkiinnosta. :)
  Itse olen harventanut sitä käytön/tarpeen mukaan. Nyttemmin talvella kun tuota esim basilikaa tulee käytettyä ruoanlaitossa harvemmin annan sen kasvaa enemmän ja korjaan kerralla isomman potin esim peston valmistamiseen. Aivan täysin pensasta ei kannata karsia paljaaksi, koska itse olen huomannut että uudelleen kasvamiseen menee enemmän aikaa kun se on täysin nyljetty tyhjäks. Sinänsä jos Herbiessä on useampi puska kasvamassa, saa kerralla/yksittäisesti sopivan määrän käyttöön :)

  Valoa kohtihan nuo varret pyrkii kasvamaan ja jos varret kasvaa tosi pitkiksi, ne myös usein on ylhäältä hieman ohuempia paksuudeltaan, joten tasaisella latvomisella yrttipuskat pysyy tukevina varsiltaan ja kasvaa leveämmästi.

  Mikäli sulle tulee jotain kysymyksiä mieleen nii kysy toki, kerron mielellään omia käyttökokemuksia ja vinkkejä Herbien käytöstä. Kuluneiden vuosien ajan se on ollut kyllä keittiössämme todella hyvä lisä, varsinkin kun ei tarvitse ostaa kaupasta koko ajan uusia yrttiruukkuja käyttöön.

  -M

  VastaaPoista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.