2014/03/23

Kun pullahimo iskee. Korvapuustit.


Aamuisin töihin mennessä "joudun" haistelemaan aina klo 7 aikaan kun viereinen leipomo-konditoria paistaa pullia jo ennen kuin kuvitteellinen kukko on kiekaissut. Huumaava tuoksu täyttää koko kauppakeskuksen ja kun viikonpäivät nenään kantautuu tuoreen korvapuustin tuoksu, niin jossain vaiheessa on pakko vaan leipoo niitä ite pari pellillistä. 

No eilen tuli sitten se hetki ja tässä ne nyt on. Siinä missä salmiakkihimotkin on ajoittain taltutettava, niin sama koskee korvapuusteja. Ei oo mitään niin hyvää kuin kylmä muki kaakaota ja uunituore korvapuusti, ehkä toinenkin.  Ai että.

Vaimo vie osan työpaikalleen syötäväksi ja sielt kuului perään vaatimuksena lisää pullia ja ohjetta pöytään :D Joten tässä siis ohjetta pullamaakareille. Enjoy.


KORVAPUUSTIT

Taikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 ½ dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 kananmuna
1 ½ tl suolaa
14–15 dl vehnäjauhoja
150 g huoneenlämpöistä voita

Täyte:
100 g voita
1 dl fariinisokeria ( tai oman maun mukaan)
2 rkl kanelia ( tai oman maun mukaan, reilusti)

Voiteluun:
1 kananmuna
raesokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, kananmuna ja suola. Lisää joukkoon vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa nyrkillä painellen. Lisää loppuvaiheessa voi. Alusta yhteensä 8–10 minuuttia. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
2. Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle. Painele ilmakuplat pois ja jaa kahteen osaan. Kauli taikinapalat yksi kerrallaan parin sentin paksuiseksi, noin 30 x 40 sentin levyksi. Levitä levylle puolet rasvasta, fariinisokerista ja kanelista.
3. Kääräise levy leveyssuunnasta rullaksi. Leikkaa pötkö viiden sentin levyisiksi kolmioiksi. Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle leveä puoli alaspäin. Paina peukalolla keskelle vako pöydän pintaan asti kierteiden suuntaisesti. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.
4. Ripauta voiteluun tarkoitetun kananmunan joukkoon suolaa, jotta muna levittyy tasaisesti. Ripottele pullille raesokeria. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.
    Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.