2013/01/28

DIY Jäätelömania

Mainittakoon nyt että olen melkosen perso makealle ja varsinkin jäätelölle, vakiojäätelöinä Ben & Jerryt, Mövenpickit ja Häagen-Dazsit. Kesähän on ihmisen parasta aikaa, varsinkin kun puhutaan jäätelöstä. Aina on "sopiva" hetki vetästä huiviin parin pallon tuuttijuhlat.

Ihan perus irtojäätelöä syöneenä tuli sitten jossain vaiheessa fiilisteltyä, että oispa huikeeta duunaa itte omat jäätelöt, tuoreeltaan ilman mitään teollisia lisäaineita ja juuri sellaista kun haluaa.

No pienen syynäämisen ja tutkinnan jälkeen löytyikin sopiva kandidaatti kotikeittiön jäätelörengiksi. DeLonghi merkiltä löytyi pätevän näköinen laite tähän hommaan. Delonghin ICK6000 on melkonen möhkäle (14,5kg)  niin muotoilultaan kuin painoltaankin, mutta hoitaa hommansa hyvin. Koneeseen tarvitsee vain laittaa jäätelöön tarvittavat ainekset sisään, kansi kiinni, mylly pyöriin ja n. 30 min kuluttua sinulla on valmiina about 1L tuoretta maukasta jäätelöä. Kotitekoisessa jäätelössä on kyllä se "miinuspuoli" että sen säilyvyys on lyhyt noin viikko, mutta TUSKIN se niin kauan säilyy ainakaan tässä taloudessa. Buahaha ha ha haa....

Makuvaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitusta riittää. Tähän mennessä on testattu läpi jo perinteiset fleivörit vaniljakermajäätelöistä suussa sulaviin mansikkakermajäätelöihin, muutamaa hazardimpaa makua unohtamatta. Kestosuosikkeina vaahterasiirappisaksanpähkinä, mustikka- ja puolukkakemajäätelö sekä Bailey's suklaakermajäätelö. Kyseistä Delonghin jäätelökonetta myy ainakin Stockmann ja Hobby Hall.

                       Puolukka                                                         Mustikka                                             Vaahterasiirappasaksanpähkinä 


 

Jäätelörenkimme Hra. Delonghi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.