2013/08/20

Ravintolapäivä: Räksyttävät Rakit, toinen kerta toden sanoo.

Viikonloppu tuli ja meni, mutta mikä parasta niin sunnuntaina 18.8 oli jälleen Ravintolapäivä. Viime Ravintolapäivänä kävimme korkkaan tuttavien pizzapaikan Käpylässä ja koska edellisestä  herkuttelusta on jo liian pitkä aika, oli korkea aika käydä herkistään makunystyrät uudelleen Räksyttävien Rakkien pizzakeitaassa.


Koko edellisen viikon oli ollut melkoisen epävakaata säätä ja välistä tuntuki, että saman tien kun festivaalit ja muut kesäiset tapahtumat tulivat tiensä päähän, viimeisenä viimeviikkoinen Flow festivaali, niin synkän pilviset ja sateiset päivät ottavat vallan syksyn lähestyessä...*kylmät väreet*. No onneks kuitenki viikonloppu oli aurinkoinen ja sunnuntai pisti parastaan mukavan helteisenä päivänä kulinaristisille reippailuille. 

Edellisestä Ravintolapäivästä oppineena ja viisaampana, Räksyttävien Rakkien henkilökunta oli tehnyt ennakkovarausjärjestelmän, jonne pystyi nopeimmat kätevästi varaan kellonajan ruokailulle sekä valitseen syötävät herkut. Kuulin myöhemmin että ennakkovarauksia oli tullut päivälle 60 ja yhdessä varauksessa oli aina about 1-4 pizzaa, toisin sanoen hommaa riitti. Varausjärjestelmä varmasti helpotti jossakin määrin niin leipuria kuin pizzannälkäisiä asiakkaitakin, eikä levotonta kaaosta päässyt kehkeytymään...  niin ainakin uskon :)  

Sinänsä pieni odottelu kuuluu mun mielestä koko Ravintolapäivän mentaliteettiin, koska ei oltu kuitenkaan missään drive-in Mäkissä syömässä. Ja mikäs siinä oli ollessa, aurinko paistoi ja neljän karvakuonon mäyräkoirajengi ylläpiti viihdyttävää jöötä pitkin pihaa ihmisten keskellä. 

Pizzoja odotellessa oli hyvin aikaa käydä morjestaan itse pizzamestaria  Harria, jonka hallittu kaaos keittiössä näytti hyvinkin tutulta viime kerrasta. Voin kuvitella, että pizza tuoksuu vanhassa puutalossa vielä viikkojenki kuluttua Ravintolapäivästä, sen verran niitä oli siellä jo leivottu siihen mennessä. Keittiössä oli kunnon tekemisen meininki, hatun nostoa ja kättä ilimaan jauhomaakarille sekä koko Räksyttävien Rakkien posselle hienosta sunnuntaipäivän kattauksesta jälleen kerran. ♥

Ja eiku syämään. Bon appétit.


Tsekauta myös aiempi juttu: 

Translation: 
Last sunday was Restaurant Day and we revisited at our friends pizza place, Restaurant Barking Dogs.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.