2013/05/26

Herkkuja tikun päässä. Cake Pops.

Tuossa taannoin kuukausia sitte leivontäpäissäni ostin Herttoniemessä sijaitsevasta Bake & Party leivontakaupasta silikonisen Cake Pops -kakkumuotin (miks nää on aina tän värisiä? no homo) Pitkään ne tuolla yläkaapissa lojuikin, vaikka joka välissä oli tarkoitus lähtä kokeileen mitä niistä sais aikaseks. Noh tuossapa sit viikonloppuna tulikin leivottua kakkua jos toista ja samaan uunin lämpöön päätin sit viimein kokeilla näitäkin herkkui.

Vuoka itsessään oli valmistettu silikonista ja myöskin siis hyvin uuniin soveltuva vuoka. Materiaalin puolesta helppo puhdistaa ja leivokset irtoavat siitä melko vaivattomasti. Taikinavellit kipattiin toiselle puolelle muottia ja sitten vain toinen puolikas päälle. Vuoassa oli reunoilla saumaura joka sulki kannen tiiviisti päälle eikä sisältö päässyt valumaan ulos vaan kohosi "hyvin" kupeissaan. Helppoo.

Ohjeenmukainen taikinan paistuminen ei aivan täysin menny ku Strömsö:ssä ja uskoisin, että se kuuluisi nousta sen verran että molemmat puolet muotista täyttyy ja kypsänä olisi kokonainen pallero valmiina. Nooh ekkuyritys ja nää oli puolet siitä, joten pikkasen MacGyverii pöytään ja puolikkaat yhteen, no biggie. Yhteen puolikkaat sai helposti "liimattua" sulatetulla suklaalla jota tuli myös myöhemmin kuorrutteeksi. Annetaan suklaan hieman jähmettyä ja voilá we have full ballero. Sit vaan tikkua palleron kylkeen ja kaverit hetkeksi jääkaappiin jäähylle. 

Cake pops taikinan valmistukseen on yhtä monta versiota kuin on makuvaihtoehtojakin eli loputon määrä ideoita millä läträtä. Pakkauksen mukana tuli englanninkielinen taikinaohje, mutta uteliaisuudesta joutu kahlaan nettiä läpi, et mitä muita versioita ois tarjolla ja niitähän siis riitti huh huh. On näköjään olemassa niin sanotusti Cake Popsit ja sitten on myös Bake Popsit eli siis mitä mää nyt tein oli näitä Bake Popsei, jotka on paistettuja mini "kakkuja" ja sitten on noi Cake Popsit jotka on taas tehty murennetusta kakku- tai muffinssi  pohjasta, johon sitte lisätään sekaan esim. voita, tuorejuustoa tai jotain muuta kuorrutetta sitomaan massaa, josta sitten käsin pyöritellään pyöreit palloi, jotenki näin mää sen ymmärsin. No keskitymmä nyt valmistamaan ne paistaen tuolla Bake Pops tavalla, josta tulee sit näitä Cake Popsei, ristus sentään :DKuorrutusta lisättäessä kannattaa kaikki laittaa melko valmiiksi, ettei mee ihan sotkemiseks. Sulata suklaat vesihauteessa, (suklaa kannattaa pitää myös kuorrutusvaiheessa edelleen vesihauteessa ettei se jähmety liikaa ), heitä nonparellit yms. härpäkkeet omiin kuppeihin odotteleen. Itse käytin tähän ensikokeiluun ihan perus Fazerin maitosuklaata ja jotain nonparellei mitä kaapista nyt sattui löytyyn. Ennen kuorrutus/koristeluvaihetta kannattaa duunaa myös jonkinlainen "teline", johon valmiit kakkutikkarit tökkäät pystyyn. Kätevin ois varmaan pala styroksia, mutta kyl tollaseen pieneen pahviboksiinki ne saa pystyyn kun vähän alustaa sitä rei'illä jossa ne pönöttää sitten sopivasti koskematta toisiinsa.

Kuorrutus vaihtoehtojahan sitten piisaa, esimerkiksi tuolta Bake & Party -myymälästä löytyy laaja kirjo erilaisia ja erivärisiä Candy Melts suklaita jotka soveltuu varsin hyvin tuohon kuorruttamiseen, paremmin kuin kaupan perus suklaa. Ei muuta kuin mielikuvitukselle avoimien ovien päivää kehiin ja koristeleen. Tällaset kakkutikkarit soveltuu hyvin esim. lastenjuhliin tai muihin pippaloihin, jossa pienet naposteltavat on kuumaa valuuttaa ja ne myös näyttää hauskoilta.

Lopussa vielä tuo taikinaohje kyseisiin herkkuihin, mutta tähän voi kyllä käyttää oikeastaan mitä tahansa uunissa kohoavaa kakkupohja- tai muffinsiohjetta, koska samalla lailla ne tuolla muotissa kypsyy ja kohoaa pyöreään muotoonsa ja silloinhan siinä vasta makua onkin. Päässä heräilikin jo se ajatus että seuraavaksi teen kyllä perus N.Y Cheesecake juustokakkupohjan ja scooppaan siitä sopivat pallerot ja niihin sitte kuorrutus päälle. HERKKUÖVERI ALARM. Ei muuta ku testaileen. 


CAKE POPS TAIKINAOHJE 
(tuli kakkumuotin mukana)

112 g sokeria
112 g voita
112 g vehnäjauhoja
3 munaa

Sekoita ainekset keskenään vatkaimella kuohkeaksi taikinaksi. Kaada taikina muotteihin.
Paista 180'c asteessa n. 20 minuuttia.

Poista muotin yläosa ja anna jäähtyä hyvin.

Kun kakut on jäähtyneet kippaan ne ulos muotista ja mikäli pallerot ovat jääneet vajaiksi muodoltaan, leikkaa ylimääräinen osa pois jotta saat niistä tasaisia puolikkaita, jotka voit myöhemmin liittää toisiinsa kuorrutteella.

P.s Lisäsin itse vielä tuohon taikinan sekaan ennen paistamista suklaasattumia paloittelemalla suklaalevystä veitsellä sopivan kokoisia paloja taikinan sekaan. Näin taikinasta sai hieman kosteamman ja lisää makua. Suklaanhan taas voi korvata vaikka pähkinöillä tai jollain muulla rouheella jne. up to you.


Se toisenlainen tapa valmistaa näitä Cake Popseja löytyy vaikka täältä  Tuohikontti-blogista, jossa oli myös hauskoja kakkutikkareiden koristeluideoita. 
Chekauta sekin haltuun.


Translation:
Cake Pops tryout. Sweeeet.

1 kommentti:

  1. voikohan kohoamattomuus johtua kohotusaineen puutteesta? vai onko jäänyt vain ohjeesta pois?

    VastaaPoista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.