2013/05/19

Ravintolapäivä. Pizzapaikka Räksyttävät Rakit.

Aurinkoista viikonloppua ilmoilla ja lauantaina oli jälleen taas tuo makumatkojen mahtava aktiviteetti- ja  herkutteluhetki eli Ravintolapäivä. Me lähdettiin pyörähtään tuttavaperheen luona Käpylässä, jossa sijaitsi kahden perheen asuttama idyllinen puutalo ja Ravintola Räksyttävät Rakit-niminen kattaus. Talon toisen perheen jauhopeukalo Chef Harri pyöräytteli tarjolle viisi erilaista pizzaa nautittavaksi. 

Pizzat maksoivat 8€:a tsipale ja siihen viel limu kylkeen yhteishintaan 10€:a, mikä oli kyllä aika sopiva hinta, varsinkin kun itse harrasteleipojana arvostan kotona käsinleivottuja tuotteita oli se sitten pizzaa, leipiä tai muita herkkuja. Muut talon asukkaat toimivat tilausten ottajina sekä tarjoilijoina, vilkkaasta ruokailijoiden määrästä johtuen tapahtuma piti varmasti kaikki kiireisenä pitkin päivää.


Talon symppikset, nelijalkaiset pihaportsarit aka pikkuhodarit eli kääpiömäyräkoirat Mauri, Urho, Sohvi ja Nukka "toivottivat" nälkäiset pizzanystävät tervetulleeksi nelihenkisellä koirakuorolla ja pitivät jöötä yllä tasaisin väliajoin :D Samalla nämä lowrider hodarit pitivät myös huolen siitä, että muruakaan ei jäänyt huomaamatta maahan tippuessaan. Siisteys onpi ilomme ja hodarilauma muisti myös hyvin ylläpitää Ravintopäivänsä nimeä. Vuh!


Vaikean valinnan jälkeen pizzat on tilattu ja nyt vaan odotteleen vesi kielellä. Siinä odotellessa käväisin morjestaan itse pizzamestaria, joka hääräsi kuumassa keittiössä tilausten parissa.  Hyvännäköistä settiä oli kyllä tulossa, itsetehdyt, kimmoisan ilmavat pizzataikinat lepäilivät jonossa parempiin suihin. Pizzatilauksissa riitti hommaa, joten jätin leipurin työn pariin ja läksin kuvaileen muita spotteja. 


Siinä oli varmasti lähiseudun naapureilla huuleen puremista, kun näiden pizzojen tuoksut leijailivat ympäri aluetta, toivottavasti asukkaat kävivät päästämässä itsensä pahasta ja nauttivat herkulliset suolapalat suihinsa.


Pizzaleipurin vaimolla oli ehkä kesän pirtein ja suloisin auto. Vanha herra Fiat 600 paistatteli auringossa lauantaisena kesäpäivänä aivan talon juurella. Tämä punainen chilipippuri kääntää varmasti sympaattisuudellaan päitä, kun se kaupunkikuvassa huristelee eteenpäin :) ♡


Tovin odottelun jälkeen saimme omat pizzamme pöytään ja täytyy kyllä hehkuttaa että oli odottamisen arvoista. Todella maukas ja rapea pizzapohja herkullisilla täytteillä. Itse valitsin Vegen jossa oli täytteenä paahdettua munakoisoa, artisokkaa, mozzarellaa, oliiveja. Waiffini otti Parman jossa taasen oli parmakinkkua, mozzarellaa, parmesaania. Melkonen makumatka oli valmiina lähtöön, nyt syödään nauttien ja hartaasti eli hidas vartti, ai että tällasen tilaisin saman tien uudelleen.


Isot kiitokset koko talon väelle Villa Viineriin kestinnästä ja leipurille hatunnostoa ilmaan. Toivottavasti päivästä jäi hyvä maku suuhun ja lisää ravintolapäiviä olisi tulossa. Jäämme vesi kielellä odotteleen seuraavaa Ravintolapäivää. Nam nam.Translation:
Once again Restaurant Day is here and we went visit to friends pizza place. Pizzaheaven.

1 kommentti:

  1. Oijoijoi, näyttää niin hyvältä! Mä just tänään viimeksi suunnittelin (huom.suunnittelin vasta) pitsan paistamista meidän ulkogrillissä. Semmoisia pieniä ja rapeita pyörylöitä siinä vois saada tehtyä.

    VastaaPoista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.