2013/05/12

Uus dekki alle, kadut kutsuu.

Hellurei! Talvi alkaa oleen viimein taputeltu, kevätsateet lakasee kaupunkipölyjä asfalteilta. Tervetuloa aurinko ja ulkoskeittaus. Puuduttavan pitkä talviaika on tullu hinkattua sisähalleissa, halattu vanereita ja kärvistelty pakkasessa ratikkapysäkeillä. Voi luoja ku kesä onki niin erittäin jees kaikilla leveleillä, mikä parasta pääsee taas ulos skeittaan kaduille ja ulkoparkkeihin joita onkin tässä parin vuoden sisään siunaantunut pääkaupunkiseudulle hyvää vauhtia ja uusia on tulossa koko ajan lisää.


Sitä ennen joutuu kyl fiksaa skeden kesäkuosiin, laakereiden putsaus, uus dekki ja renkaat kehiin. Vanhat kellastuneet halliperunat joutaa vararenkaiks reppuun ja uutta rengassettii alle. Aikoinaan investoin Bonesin Super Swiss 6 -laakereihin, eikä oo kyl uusia sen koommin tarvinu hankkia. Aika ajoin ku putsaa laakerit läpeensä ja heittää ompelukoneöljyt mausteeks nii johan hommat rullaa, todella laatukamaa. Vielä jos tuosta haluais hifistellä ja lompakossa on extrapätäkkää niin Bonesin Swiss Ceramicsit ois homman nimi. Siinä ois sitä laakereiden aatelia. Jenkeistä jos malttaa tilaa laakerit, niin hinta on vähän alhaisempi kuin Suomesta ostettaessa. Suosittelen.Normaalisti laudat tulee ostettua ihan lokaali skeittikaupost, kuten Laminasta joka on Kampissa, mut siinä ku netissä surffasin ja dekkei zoomailin ni sattumalta oli Laminan nettikaupassa myynnissä sama dekki kuin mikä on tälläkin hetkellä alla eli Magentan Leo Valliksen lankku, tarjoukses 49€. Aika jöös.  Ite tykkään skeittaa a bit kaposemmalla lankulla ja leveys vaihtelee siinä 7.75" - 7.825" välillä, mut sekin nyt on tottumuskysymys.


Renkaiks valittin Spitfiren F1 Parkburnersit 54mm jotka on kovuudeltaan astetta pehmeemmät   ja sopii paremmin rullattavaks vähän röpösemmilläki alustoilla. Renkaiden ollessa a bit pehmeemmät ei haittaa jos flätti on vaikka pientä laatoitusta tai jotain vastaavaa, pehmeemmät ajelut eikä pidä nii kamalaa ääntä rullatessaan. Trukit on taas vuoden vanhat Furyt joten niitä et tarvinnu viel lähtee uusiin, niil on viel monta kurbikilometrii höylättävänä :)

Pari tuntia viilaten ja höyläten, rullallinen vessapaperia sekä paskasen öljyisiä käsiä oli setti taas kasassa ja valmiina syömään lämmintä bitumia Helsingin huudeilla. Ai jai, ens viikoks oli kait luvattu lämpimän aurinkoisii ilmoi joten kadut kutsuu.


Viime viikonloppuna kävin jo testaileen Herttoniemessä sijaitsevaa Hilleri betoniparkkia jonka on suunnitellut skeittaava maisema-arkkitehti Janne Saario. Erittäin toimiva ja samettisen tasainen betoniparkki. Lievää hampaiden kiristystä tuli kyl levottomasta skuuttaajalaumasta jotka pogoili pitkin poikin parkkia laput silmillä. Siitä ei hyvää seuraa kun 85 kiloo läskiä ja luuta törmää poikkelehtivaan "keppihevoseen" joka ei kato yhtään ympärillään tapahtuvaa liikennettä. No kait ne jossain vaiheessa oppii...tai sit ei. THE ACTION IS GO!
2 kommenttia:

  1. mä luulen et ne siirtyy skeittaamaan tai lopettaa ennen kun ne oppii. pysyis vaan siellä omassa hallissaan. ja mulla on noi samat trukit, tosin ihan uudenveroiset :D

    VastaaPoista
  2. Jeh, hyvät trukit kyl. Mul on ollu kahdet Furyt nyt ja sitä ennen ties kuinka monet Thunderit tai Indyt. Lisäpropsei trukkien fressist baseplate väristä. :D

    VastaaPoista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.