2013/05/22

Isältä pojalle. Otter-Messer taskulinkkari.

Voisin villisti heittää, että jokainen pojankoltiainen joka on vähänki metsissä pyöriny ja majoja rakennellu ois halunnu tällasen linkkarin pienenä. Sillon ku sitä ite oli back in time pikkukloppi ja naapureiden kavereiden kans rakenteli kotitalon laitamille majoja metsään ja juoksenteli herneputket kädessä, taskut täynnä kuivia herneitä ja raakoja männynkäpyjä kranaatteina, ei ollu pelikonsoleita ja muita hitech-härveleitä jokka ois pitäny levottoman kakaran sisätiloissa jumittamassa. No paljon on siitä aikaa kulunut ja en usko et kakarat nykyään paljon enää metsiköissä hernepyssyt kädes juoksee, siinähän voi teloa ittensä ja olla vaaraksi muille. Muistelin et mulla oli joku tylsä linkkari jolla piti kaivertaa kaikki puut ja katkoo hehtaareittain maitohorsmaa tiheässä lepikössä. Oli varmasti mahtavaa jos ois sillon kysytty :D No ennen oli ennen nyt on nyt.

No asiaan siis, bongasin tämän törkeen hienon taskulinkkarin Iso Robertinkadulla sijaitsevasta Pinkomo myymälästä, joka toimii asiantuntevana suutarina sekä laadukkaana ns. sekatavaramyymälänä. Laadulla tarkoitan merkkejä jota myymälästä löytyy, kuten Red Wings Shoes, Sandqvist, Indigofera, Lee 101 ja monta muuta päräyttävää  merkkiä. Pitää kyl tehdä myymälään viel erikseen uus syvääluotaavampi reissu jossa tutustua tuotteisiin ja tarjontaan vielä paremmin, oon kuullu paikasta paljon hyvää.

Klikkaa myymälään

Tämä ankkuri-taskulinkkari on vanhan 1840 perustetun saksalaisen veitsivalmistaja OTTER-Messerin laatua. Veitset valmistetaan ymmärtääkseni edelleen käsityönä Königsmühlessa Soligen kaupungissa Saksassa. Todella kompaktin kokoinen ja laadukas peli. Hiiliteräksestä valmistettu terä ja käsikahva on jämäkkää puuta, jossa tuo mielestäni veitsen tärkein detaili eli ankkurilogo upotettuna. Vaikken oo seilori, niin noi ankkuri-teemaiset jutut on kyl mun akilleen kantapää. Oli ne sitten shortsit, kaulakoru tai vaikka tatuointi nii täält löytyy. 


No nyt on viimein sitte se puuttuva ja hieno taskulinkkari plakkaris ja valmiina menoon. Nyt sitten tietysti voi joku turvallisuuden tusinasankari herää heristään sormea, että ei tällaisia kellekkään voi antaa. Pointtihan nyt ei oo tietenkää tuolla kylillä puukko kädessä pyöriä, vaan enemmänkin linkkari on hyvä ottaa reissuun vaikka patikointiin, retkelle tai kalaan jne. vaikken mää kyl kalassa käy ja patikointikin on vasta suunnitteluvaiheessa :) mut aina sitä johonki tarvii ja on tarvinu ja sitä ei oo ollu ja nyt on.  Sinne vaan kaikki Pinkomo- myymälään pyörähtään ja linkkaria pöytään, aina sille käyttöä löytyy, vaikka koristeeksi jos ei muuta. :)

Speksei:

Terän pituus: 75mm
Kahvan pituus: 90mm
Materiaali: Hiiliteräs C75
Kuinka terävä: helevetin terävä
Hinta: 36€


Videopätkää Otter-Messer veitsen valmistuksesta ja sen yksityiskohdasta eli ankkurista.
 Arw!

                                           


Translation:

Otter-Messer's Anchor knife. Good old German handcrafted quality.

2 kommenttia:

  1. Komea on, olen myyty. Täytyy hakea tuommoinen.

    VastaaPoista
  2. Hyvä et osu ja uppos. Laitappa viestii sit oliko hankinnan arvonen knaiffi.

    VastaaPoista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.