2013/10/10

Kirjauutuus. Martin Johansson - Juurevaa Leipää.

Viimein myynnissä, jihuu. Alunperin olin ostamassa tätä kirjaa CDON.Comista jo syyskuussa, mutta kirjan julkaisu siirtyikin yhtäkkiä joulukuulle, tai niin ainaki kirjan julkaisija Moreeni ilmoitti, noh eipä siinä mittää odotellaan rauhassa. Satuinpa sitten eilen ohimennen käymään Suomalaisessa Kirjakaupassa ja kas kummaa, siellähän se Juurevaa Leipää-kirja odotteli hyllyssä. Ihme meininkiä kyllä, tulee-ei tule-julkaisu siirtyy ja nyt myynnissä. Selavii vaan ja näköjään viel eri kansikuvaki ku nettikaupan versiossa, sama se pakko-ostos.


No itse kirjaan. Tässä jo tovin leipien leivontaan hurahtaneen, on blogien kautta tullut seurattua Martin Johanssonin leivontaa ja sen herkullisia lopputuloksia. Kirjassa käsitellään simppelin selkeästi leipien leivontaa taikinajuurta käyttäen. Jos sinulla ei ole sattumalta vielä omaa juurta kaapissa huutelemassa, niin kirja opastaa helposti kuinka valmistat oman hapanjuuresi leivontaa varten. 
Kirjan kaikissa ohjeissa käytetään joko hapanjuurta tai ruisjuurta. Kirjassa on 23 juureen leivotun leivän valmistusohjetta. On vaaleita, tummia, kovia, pehmeitä, happamia ja mietoja leipiä. Kauniin herkulliset kuvat suorastaan kutsuu leipomaan ja kokeilemaan ohjeita kotikeittiössä.


Leivistä puheenollen, tein menneenä viikolla vaihteeks ruisleipää ja tähän mennessä parhaiten onnistuneet "kolmoset" tuli uunista ulos. Kaverin vinkistä päätin antaa esitaikinan muhia reilusti kauemmin eli 36 tuntia ja huomattavasti reippaammin kohosivat. Nyt viipaleetkin on jo oikean leipäviipaleen kokoisia eikä täysin littanoita ja maku on todellakin kohillaan. Juurevaa leipää-kirjassa on myös hyvä ruisleipä-ohje, suosittelen tutustumaan. Bakelicious!

Long story short:

Martin Johansson's new book about baking bread using sourdough. 
Recommended for every home bakers. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.