2013/10/25

Perjantain porkkana

Makeanhimot iski perjantaille, joten joutu pyöräyttään pellillisen jotain suussa sulavaa. Pitkään aikaan ei oo tullu leivottua porkkanapiirakkaa, joten sitä sitte kiitos. Jauhot pöllyään ja mylly pyöriin. Ohessa ohjetta kaikille herkkuperseille ja hyvää viikonloppua!






























PORKKANAPIIRAKKA

Pohja

4 munaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1½ tl vaniljasokeria
100 g voita
6 dl porkkanaraastetta

- vatkaa munat ja sokeri
- lisää taikinaan jauhot, sooda, kaneli sekä vaniljasokeri
- lisää sulatettu rasva ja porkkanaraaste
- levitä leivinpaperin päälle pellille
- paista 200° asteessa noin 30 minuuttia

Kuorrutus

3 dl tomusokeria
60 g voita
125 g sulatejuustoa (esim. Olympia)
1 tl vaniljasokeria
mantelirouhetta päälle

- sekoita ainekset tasaiseksi, tomusokeria pienissä erissä lisäten
- levitä jäähtyneen pohjan päälle
- lisää mantelirouhe
- anna jähmettyä jääkaapissa
- herkuttele!

En tiedä johtuiko ruokasoodan käytöstä vai paistamisesta isolla pellillä, kun taikina ei kohonnut niin paljon ja näytti jäävän hieman matalaksi. Ehkä pienempi pelti/vuoka, niin saa korkeamman piiraan, maybe. Löysin siinä leipoessa toisenkin ohjeen, jossa taasen käytettiin leivinjauhetta nostamiseen, mutta pitää testaa sitä sitte seuraavalla kerralla. Hyvää tämäkin oli, ei jää kaappiin roikkumaan. Omnomomnom...

Long story short:

When sweet tooth hits you, you need to take necessary measurements.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.