2013/02/03

Koukussa: Scotch & Soda

Liivi/Workwear Vest • Paita/One Pocket Tee • Farkut/Mailer Loose Taper

Hollantilainen, Amsterdamista lähtöisin oleva vaatemerkki Scotch & Soda on kyllä ehdottomasti pitkäaikaisin suosikkivaatemerkki jota oon käyttänyt. Eri sesonkien vaatteet komppaa keskenään todella hyvin, vaikka värit ja teemat muuttuu, niin jotenkin ne vaan matsaa nerokkaasti keskenään. Todella jees siinä vaiheessa kun kaapissa lojuu vanhan kauden vaatetta ja uudet releet näyttää houkuttelevan raikkailta kaupan hyllyillä. 
Jos nyt  vahingossa sortuu ostaan "pari" uutta rättiä, niin useinmiten ostankin ne sillä ajatuksella et käyn päässä läpi oman vaaterekin valikoiman, josko uudet vaatteet natsais hyvin vanhempienkin rättien kanssa. Näimpä taas vanhat vaatteet pääsee käyttöön uusien kanssa osana vaatekokonaisuutta tai sitte vaan huijaan itteeni, no enisveis kynnys ostaa madaltuu heh heh, "joo tää menis hyvin muuten sen ja sen kaa" ...kassalle.. :)

Scotch & Soda tekee tyylissään kyllä poikkeuksen, sillä uuden kauden ja vanhan sesongin vaatteita on helppo yhdistellä saamatta harmaita hiuksia päähänsä. Merkki ei muuta uusia vaatemallistoja niin radikaalista etteikö siitä löytyisi aina jotain joka matsaa aikaisemman kauden tuotteiden kanssa. Vaatteiden materiaalit on  laadukkaita ja käytössä kuluminen ja pesu vaan parantaa niitä ulkonäöltään eikä esim. kauluspaidat kärsin kerran pesdyn paidan syndroomaa, jolloin se näyttäs heti kulahtaneelta värien haalentuessa tai paidan menettäessä muotoaan. Tähän mennessä yksikään hankkimani paita ei oo menny pesussa piloille tai muuten nuhraantunut huonoksi ja se on jo paljon se. Nykypäivän muotimerkkejä on vaan joka lähtöön ja useat niistä myy brändiään massoille, keskittymättä liiemmin tuotteiden materiaaleihin tai sen laatuun, pääasia et tukka on hyvin ja kello näkyy if ya know wha' i mean. Scotch & Soda tarjoaa laajan valikoiman erilaisia pukeutumistyylejä, siisteistä kauluspaidoista, puvun takkeihin, pieniä yksityiskohtia unohtamatta. Rennompaa casual lookkii ja urbaanimpaa katumuotia kulutettuine materiaaleineen sekä pesuineen. Merkiltä löytyy myös asusteita, päähineitä, huiveja, käsineitä ja makeita kulutettuja nahkalaukkuja sekä kännykkä/läppärilaukkuja plus miljoona muuta ihanaa houkutusta. 
Hintahaitariltaan Scotch & Soda on kyllä "aika" kallista, tollaseen perus H&M rättiin verrattuna, mutta laatu ja merkki maksaa jos näin voi sanoo, plus tuotteet on mun mielestä vähän enemmän yksilöllisempiä eivätkä ne huku samantien massamuodin isoon kattilaan.

Scotch & Soda tuotemerkkinä ei mun mielestäni ole saanut Suomessa vielä tuulta allensa, niin paljon kuin sille voisi kuvitella. Ajatella että pääkaupunkiseudullakin on tästä vaatemerkistä tietämättömiä, muodinnälkäisiä kuluttaja vaikka kuinka paljon. Tavallaan se on hyvä, että merkkiä ei tuu jokaisella kaduntallaajalla vastaan, mutta toisaalta taas suosio kasvattaisi brändin menekkiä ja hyvällä lykyllä toisi tulevaisuudessa myös virallisen lippulaivamyymälän Helsingin katukuvaan. 
Tällä hetkellä sitä myydään Helsingissä vähän ripotellusti eikä missään myymälässä ole saatavilla koko Scotch & Sodan vaatemallistoa kaikessa loistokkuudessaan. Sitten on tietenkin Scotch & Soda:n oma nettikauppa, mutta kauniina ajatuksena supporttaa paikallisia myymälöitä, nettikauppa vesittää kaiken ollessaan myös useinmiten se edullisempi vaihtoehto, huokutus on suuri.


Neule/Patched Cardigan • Farkut/Brewer Anti-Fit • Paita/Constructed Workwear Shirt • Vyö/Braided Belt • Bandana/Handkerchief

Melkoisen laajan, ehkä parhaimman tuotevalikoiman Scotch & Soda miesten mallistoa sekä naisten mallistoa Maison Scotchia myy Helsingissä, kotikutoisen kotoinen ja tyylikäs Scotch & Soda - Maison Scotch myymälä Kampin kauppakeskuksen 2.kerroksessa (Vagabond myymälää vastapäätä)  sekä Stockmann.


Käykääs piipahtaan Kampin myymälässä and get yourself Scotched!

1 kommentti:

 1. I'm no longer sure where you are getting your information, however great topic.
  I needs to spend a while learning much more or working out more.
  Thank you for wonderful information I used to be on the
  lookout for this information for my mission.

  Feel free to visit my website ... Schlüsseldienst Frankfurt

  VastaaPoista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.