2013/02/09

VANS 4 LIFE


VANS tuo legendaarinen, kohta jo 50-vuotta täyttävä skeittikenkien ja tennareiden grandmaster. Skeittauksessa on tullu kokeiltua vuosien saatossa kenkää jos jonkinlaista. Oli Airwalkkii, DC:tä, Osirista, Adidasta, Lakai:ta, Fallenia, Etniestä ja mitähän kaikkee marketin kangastossui, ei ees muista enää. Satoja kenkäpareja skeitattu rikki poikki puhki ja pinoon. Oispa tajunnu säästää kaikki kengät, no ei mitää järkee mut näkis paljon niitä on tullu tuhottua samoin ku kaikki dekit, ois melkonen lautatarha. Jossain välis tuli sit Vans, hi Vans nice to meet you, let's get married and happily evö after.

Skeittaukseen mun mielestä kyl aivan parhaat, näin varmaan sanoo jokainen omasta suosikkimerkistään, mutta "pari" kenkää ajan saatossa skeitattuani voin huoletta kyl hengähtää tietäen et kyl nyt on homma kohdillaan. Mikä parasta niin skeittikengissä kuin ns. katutennareissakin Vans hoitaa homman kotiin tyylillä. Vanssin tossuilla nyt varmaa voi mallilla kuin mallilla skeitata, mut ite pidän skedekengät ja kävelytennarit aka pyhäkengät erikseen :D muuten tulis potkuteltuu kaikki puhki.

Suurin osa omista skeittikengistä Vansilta on ollu Half Cabei tai sitte TNT Midiä. Malliltaan ne  ei oo liian "sämpylämäisiä" kenkiä eli niissä ei oo liikaa täytettä tai pehmustetta ympäriinsä, sopivan tukevat ja antaa jaloille vähän supporttii ku lauta paukkuu nilkkaan. 
Viimeks tuli hankkittua alla olevat TNT Midin mallit.  Ainoo pieni miinuspuoli tuossa TNT Midin mallissa on se, että kengän päässä oleva mokkanahka on yksinkertainen tai ykskerroksinen ja  kulahtaa yllättävän nopeesti kengän sivusta verrattuna Half Cabiin, jossa on useampi kerros nahkaa tai kangasta nälkäsen gripin syötäväksi.Tässä vertailuksi Half Cab pro -malli jossa on mukavasti pintaa kulutettavaksi, varsinkin  tuossa kengän sivussa. No oli nyt kumpi malli tahansa tottuneesti jalassa, niin hyvin lähtee.
Pitoa löytyy ja varsinkin uusilla kengillä vähän ehkä liianki paljon, kun tuntuu et kengät pureutuu grippiin ihan huolella kiinni. Molemmissa Vansin malleissa on tietty klassisen jämäkkä vohvelipohjakuvioinen pohja. Skate 'n destroy.No sit taas kun fiilistellään Vansin muita malleja joita pidän itse enemmän kävelykenkinä aka pyhäkenkinä, omaksi suosikeiksi nousee Authentic, Era sekä OTW mallit. Voe voe kun vaihtoehtoja riittää niin kengän materiaaleissa kuin väreissäkin, matskuina nahkaa, mokkaa, käsiteltyjä kankaita ja todella päräyttäviä kuoseja.
Eniten digautan just Authentic, Eran tai OTW:n malleissa makeita materiaalivalintoja kaudesta toiseen. Oli se sit pehmeetä mokkaa tai kulutettua nahkaa ja jopa villaa, niin mallit on erittäin "my preciousshhhh..." levelillä ja pienen hordaamisen houkutus on suuri :D No mut hei, kyl nyt aina pari kenkämallii kauteen voi ostaa, niin ja siis tietty skedetossut viel erikseen, mut ne on enemmän harrastuksessa kuluvaa käyttötavaraa osa "harrastusvälineistöä" joten se on välttämätöntä eikä niitä lasketa....riiiiiiight.Kenkäkaappiin hordattuja Authentikkei, kesää odotellen.

Kasasin huvikseni Flatspotin sivulta setin sieltä löytyviä suosikkeja Vansin Authentic, Era sekä yhden OTW-mallin tennareista yhteen pakettiin. Kaikki mallit löytyy myynnistä brittiläisestä Flatspot -nimisestä nettikaupasta, josta itsekkin tilasin talven alussa nuo burgundit Authenticit 36,00€:lla. Paketti tuli alle viikossa, UPS:än toimittamana kotiovelle. Erittäin jeeves. Checkidaut.
Helsingissä shoppaileville suositeltavia Vansin jälleenmyyjiä löytyy:

Ponke's the Shop Forum  ( Forumin Kauppakeskus 2.krs ) 
 • Lamina Kamppi                ( Kampin Kauppakeskus 5.krs ) 
 Union Five Kamppi           ( Kampin Kauppakeskus 5.krs )


Translation: Vans 4 life. It's a lifetime deal.


Lähdekuvat: FlatspotEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.