2013/09/01

Makufiilistelyitä. 3 Kaverin testijäätelöt lautasella.

Jos tuossa kesäkuun aikana oli aihetta fiilistelyyn ja ylempalttiseen hehkutukseen, niin don't you fuggeddaboutit, sillä sama haippi jatkuu :) meinaan 3 Kaveria on pistänyt herkulliseen jäätelövalikoimaansa lisää pökköä pesään neljällä uudella testimaulla: punaherukka-, mustaherukka,- suklaa sekä vaniljajäätelöMikä tässä oli parasta, niin pääsin maistelemaan näitä uutuuksia kaikessa rauhassa kotona ja nyt sitten syväluotaavaa makuherutusta näistä mahdollisista tulevista uutuuksista. 

Kotimaiset marjat kuuluvat tärkeänä osana 3 Kaverin jäätelöitä, aiemmissa mauissa oli vadelmaa, mansikkaa sekä mustikkaa. Nyt sopivasti syksyn lähestyessä marjakausi on jälleen purkitettu ja valmiina parempiin suihin. Ite digautan kyl marjoista, oli ne sitten makeita tai kirpeitä kuten puna- tai mustaherukka, kaikki menee. Pahinta onkin kun marjapensaista pitäis satoa korjata, niin suhdeluku ämpärin ja suun kohdalla menee vähän ristiin, ei voi midist nii hyvii ne on.
Lähetääs testiin ja alotellaan tol punaherukalla, ai että heruttaa heruttaa punaherukkaa...
Ensimaultaan maistuu kyllä heti ihana punaherukka, mutta mutta parin lusikan jälkeen ehkä hivenen liian makea punaherukaksi, varsinkin kun odottaisi että se olisi ollut makea/kirpeä suhdeluvultaan huomattavasti kirpeämpi maultaan. Maistellessa tulee mieleen enemmän sorbettimainen koostumus kuin kermainen punaherukka, joten raikkaan kirpeenä sorbettina tämä varmasti toimisi paremmin. Kuitenkin paras punaherukkajäätelö tähän mennessä.

No nii ensimmäinen fleivöri alta pois ja sitten mustaherukkaan. Nyt on odotukset korkeella vähän kuin mustikka-kardemummajäätelön kohdalla. Omnomomnom... 
Oikein mustaherukkaiselta näyttää, pienine siemenmuruineen kaikkineen ja maku oi se maku, nyt on muuten niin hyvää että hymyilyttää syödessä. Mustaherukassa oli taasen todella hyvin mustaherukan makeus ja pikantti kirpeus tasapainossa. Mustaherukka on muutenkin a bit makeampi marjana, joten tässä se natsaa. Tää vain on niin...ehkä pari lusikallista vielä...on se... on.

Sit vähän klassisempiin makuihin käsiks ja otetaas toi "perus" vaniljajäätelö ekaks maistiin, joka musta tuntuu jo ennakkoon tietäen 3 Kaverin jäätelöt, että aidon vaniljanmakuinen jäätelö on ehkä viimein löytynyt. Hyvänä vertauskohteena itellä tässä on se, että oon valmistanut jäätelökoneella  hyvää vaniljajäätelöä kermasta joka oli keitetty vaniljatankojen kanssa sisältöineen päivineen ja se jäätelö maistui kunnon vaniljalle eikä millekkään Apetit:n teolliselle kasvisrasvavellille.

No on kyllä pirun hyvää, jäätelön seassa näkyy hyvin vaniljatangon pienet siemenet ja maku on erittäin kohdillaan. Harvoin tulee kyllä syötyä jäätelöhimoissa pelkkää vaniljajäätelöä, koska juurikin se maku on ollut ainakin kaupan jäätelöissä aina niin keinotekoinen, vaikka purkin kannessa ois ponin kokone vaniljatanko lupauksena mausta. Tän kylkeen ku heittää jotain browniekakkua tai omenapiiraakkaa niin voi kauhia.

Viimeisenä muttei vähäisempänä the suklaa. Vähän sama juttu kuin vaniljajäätelöissä, kauppojen suklaajäätelöt on aina jotenkin niin köpösiä tai ylivedettyjä, no onhan siellä esim Ben & Jerryn ja Mövenpickin suklaajäätelöt, mutta ne on omaan makuun melkosen tuhteja ja äklömakeita sekä kalliita, että jää kyllä hyllyyn vaikka makeanperso olenkin.

Noh mites tää 3 Kaverin sukulaati? Hyvää työtä jälleen kerran Kaverit. Todella maistuva ja hyvän suklaan, pehmeän samettinen maku. Mausta tulee ehkä ensimmäisenä mieleen Jacky kaakaovanukkaan maku. Suklaajäätelön seassa on vielä suklaalastuja tai palasia, jotka sulaa suussa sopivasti jäätelön mukana, toisin kuin useinmiten suklaajäätelöissä olevat "sattumat", jotka jää suuhun pyörimään eivätkä sula millään ja jättävät ikävän "kalvon" kitalakeen. Tää oli oikeen hyvä, suosittelen kyl kaikille suklaan ystäville. 

Suurkiitokset 3 Kaverille testijäätelöistä, näitä oli ilo maistella ja toivottavasti kaikki nämä herkut päätyvät jäätelöaltaisiin kaikkien saataville.
Minkä uutuusmaun haluaisit näistä jäätelöaltaisiin?Aikaisemmat 3 Kaverin jäätelöfiilistelyt voit lukea täältä.Translation:

Testing four new ice cream flavours from our local ice cream maker 3 Kaveria.
New testflavours are: redcurrant, blackcurrant, chocolate and vanilla.

2 kommenttia:

 1. onko vanilja ja suklaa vähälaktoosisia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi.
   Vähälaktoosisia jäätelöitä 3 Kaverin makukavalkaadista on ainakin Mansikka-Vanilja sekä Mustikka-Kardemumma. Noissa testijäätelöissä ei vielä ollut tarkempia tuoteselosteita. Vaniljassa luki vain spekseissä maito,kerma...jne. Samoin tuossa suklaassa.

   Mikäli vanilja on samaa vaniljaa kuin tuossa Mansikka-Vaniljassa, niin hyvinkin the Vaniljajäätelö voi olla myyntiin tullessaan vähälaktoosista. Ootko maistanut noita jo myynnissä olevia makuja? Mää oon niinhin totaalisen koukussa.

   Poista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.