2013/04/01

Kiveen kirjoitettu, uunissa paistettu osa 3


Menneenä Pääsiäisviikonloppuna leivinkivi-projektini eteni viimeiseen vaiheeseen, nimittäin kivien pintojen hiontaan. Lähdettiin Pääsiäiseks maalle waiffini vanhempien luokse, josta löytyi välineet jos jonkinlaiseen nikkarointiin. Mahtavaa nollausta tehä jotain ihan muuta ku jumittaa himassa neljän seinän sisällä. Pihalle vaan ku aurinko paistaa ja hiomakone laulamaan.Ulkona tosiaan toi homma oli muutenkin tehtävä sillä sellanen kivipölypilvi pinnasta irtos hionnan aikana. Kuten jo aikasemmassa jutussa harmittelin, niin toinen puoli kivestä oli maalattu aikoinaan jollain tummalla maalilla ja toinen puoli oli muuten vain paskanen käytön edellisen elämän jäljilt. Jotain semikarheeta paperia koneeseen kiinni ja hionta alkakoon. About tunnin intensiivisen hiomisen jälkeen alkoi tuloksia näkyä ja puhtaammat kivipinnat tuli esiin. Kivimateriaali itsessään oli kyllä yllättävän "pehmeää" sillä siihen pystyi helposti kanttaan sileämmät kulmat reunoihin kuten alakuvasta saattaa huomata. Muutenki oli hyvä kun sai siistittyä rosoisimmat kulmat veks ja siloteltua nurkkia, jotain hittejä jäi sinne tänne, mut pitää sitä vähän sota-arpia olla leivinkivelläki.Selavii, nyt on kivet hiottu viimein ja pesua vaille valmiit paistohommiin kotipuolessa, eihän siihen menny ku hetki. Lepposta hommaa, vielä jos joku vaan harjais mut puhtaaks tästä kivipölystä ennenki ku tukehdun siihen :D 

Siinä samassa kun hiomisen ja nikkaroinnin makuun oltiin päästy, niin tein vielä leivinlapion samaan syssyyn. Anoppilasta löytyi puutavarana vanhojen koulupulpettien aluslevyjä jotka oli nerokkaasti sopivan paksuisia ja helposti sahattavissa oikeaan muotoon. Oon jonkin aikaa ettiny sopivan ison ja leveää "leivinlapiota" jolla sais helposti useamman leivän kerralla uuniin ja samalla leivinlapiota pystyisi käyttämään tasona jossa leivät saa kohota ennen uuniin laittamista. No tän kokoista nyt ei tietenkää oo missää joten DIY-meiningit kehiin. Ta-daa tässä muotoilun mestariteos :D Toisessa päässä reilun kokoiset kolot kämmenille/peukaloille ja toisesta päästä höyläsin kulman viistoon niin on helpompi sujauttaa pullat uuniin. Vuosikymmeniä opintiellä palvellut pulpetinpohja pääsi uusille urille leivonnan oppiin. Ei nyt mikään Red Dot Desing teos, vaan erittäin pelkistetty ja simppeli vekotin, mut uskon et toimii hyvin käytössä....ehkä.
Jos missasit aikasemmat poreilut mun leivinkivi-projektista niin ne löydät täältä ja täältä.

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille, morjestaa...Translation: 
My baking stone-project is on final stage. Polishing those stone's and revealing clean surface of it. Also another side project, I made baking plate for breads. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.