2013/04/21

Yo! Raps-iltamat. Ysärin kultaiset saundit.

Taannoin vietettiin frendin synttärikemuja ja illan päälle päädyttiin sattumalta Siltasen ollessa täyteen pakattuna populaa Kuudennelle Linjalle, jossa oli klassinen 6.Linja Yo! Raps-klubi. Siis todella pitkästä aikaa kuuli vanhaa hyvää hip hoppia ja ehkä siellä jotain uuttaki tupsahti eetteriin. Vanhalla old school räpillä tarkoitan noita 80-90 luvun kultaisia saudeja, joita itekki on nuoruudessa tullu kuunneltua ja kolahtaa ne edelleen. "Silloin ku räppi oli vielä räppiä" -mentaliteetilla.


No illan päälle hyvillä fiiliksillä tultiinkin siihen tulokseen, että päätettiin pitää lähiaikoina homeboy versio bileistä eli koti-iltamat Yo!Raps hengessä. Ajatuksena oli että jokainen tekee soittolistan omista about 1980-1999 vuosien suosikki räpäytyksistä ja sit soitellaan back to backkii eli vuorotellen tarkotuksena pistää aina vähän edellistä biisiä haipimpaa saundia tuuttiin, toisin sanoen lisää löylyä myllyyn. Tuossa pitkin viikkoja kasailin aika ajoin biisien mieleen tullessa soittolistaa ja melkonen lineuppi sinne kertyki. 

Samalla tuli siirrettyä vanhoja cd-levyjä iTunesiin, hullua kyl miten toi tekniikka on vaa kehittyny c-kassuista cd-levyihin ja nyttemmin mp3:n formaattiin. Kolmisensataa cd-levyä lojuu laatikossa pölyttymässä, ku kaikki musa tulee kuunneltua nykyään mp3:na. Edelleen kyl eniten digautan kuitenki vinyyleitä ja ostankin levyt viinyyleinä kun jotain nykyään hankkii, ois vaan tajunnu sen kolmisensataa levyä aikasemmin. :)


No iltaahan ei tietenkään voi viettää ilman rehellistä nesteytystä ja runsasta ravintoa, joten frendini Sami väänsi parit kotitekoiset pitsat pöytään ja meikämandoliini hoiti ton jälkiruoka sektorin. El Pesón Onnenkakkupyöräst kolahti makea kolesteroolipommi, Mustikka-valkosuklaajuustokakku.

Jotta ilta alkais "puhtaalt pöydält", otetaan ekku tietty hyvät saunalöylysessiot ja sen jälkeen mieli virkeenä sit murua rinnan alle ja löysää old school bassoa eetteriin. Samin väsäämät pitsat oli kyl tähän mennessä parhaimmat kotipizzat ikinä. Huikeen rapee, just sopivan ohut ja maukas pizzapohja jossa toisessa oli täytteenä kolmen juuston mixteippi mozzarellaa, aurajuustoa ja mustapekka emmental. Five enthusiastic thumbs up. Toiseen pitsaan tuli taasen tuoretta lohta, mozzarellaa ja punasipulia sekä fenkolin siement. Tuoreeltaan päälle heitettiin viel sitruuna-tilli henkistä creme fraichea, joka oli kyl se fätti piste i:n päälle. Meikä oli ainaki  kyl yks Hoe Happy Joe siinä vaihees, ai jai jai.



Pitsoista kylläisenä vähä lonkkaa suoraks sohvalla ja ensimmäiset biitit soimaan. Aika kuluu yllättävän nopeesti kun soittolistoja on monta ja jokainen poreilee omaa biisivalintaa seuraavaan perään. 

Täs jotain omia suosikkeja jotka päätyi soittolistalle ja illan fiilistä nostattaan. Periaatteesta pitäis pitää erikseen myös Yo! Raps musiikkivideosessiot, sillä noi vanhat räppivideot on helevetin kovaa kamaa, rehelline ja konstailematon meininki, rososesta kuvasta viel extrafiilingit. Sitä muistelee ku nuarena on liipasinherkkä record-sormi ollu Vhs-nauhurin tietämillä ja häjissää yrittäny joltain Viva:lta tai Music Tv:sta nauhottaa jotai kovii hip hop videoita, ei ollu Youtubee ei. Chekkaa playlisti/videot linkin takaa ja fiilistele biittei. Timanttia.



Väliaika. Kaffetta ja bullaa tai tässä tapauksessa juustokakkuu ja siideri/bisse henkinen tauko. Yön yli pakkasessa ollu juustokakku oli jo sopivasti sulanu pehmeeks ja sopiviin mässyfiiliksiin toimii makea juustokakku aika just fine. Pohjalla kaurakeksitaikina ja sit paksumpi kerros mustikkamoussee ja sit toinen ohuempi kerros päällä valkosuklaamoussee ja sit hatuks ohut kerros glaseerattuna mustikkapyrettä kirpeyttä tuomaan. Täähän on melkeen superfoodia ku mustikkaa on varmaan se 500g kakussa, vitamiinipommi siis :)


Näillä eväillä ja hyvällä nesteytyksellä pärjäs pitkälle iltamyöhään letkeessä ilta-auringoissa, old school biitit senkun parani biisi toisensa jälkeen. Lisää tällaisia iltamia, ei kiirettä mihkää baariin ja saa kaikes rauhas vaihtaa kuulumisia letkeiden saundien saattelemana.  Mikä parasta biiseihän nyt näytti riittäävän vaikka seuraaville sessioille asti, joten uutta rastia kalenteriin. Kiitokset Tuomolle ja Samille illast. It was golden. Yo! Raps. 



MUSTIKKA-VALKOSUKLAA JUUSTOKAKKU

POHJA

----------

• 175 g kaurakeksejä

• 100g voita 


- Hienonna kaurakeksit pieneksi muruksi.
- Lisää sulatettu voineste joukkoon ja sekoita massa.

- Levitä irtovuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi.



(Ennen pohjalle levittämistä kannattaa ”pingottaa” leivinpaperi irtovuoan ja kehikon välille. Kakkua on helpompi siirrellä kun se on valmis.



Laita irtovuokaan levitetty pohja ”jähmettymään” jääkaappiin siksi aikaa kun teet itse juustokakun massan.


TÄYTE

----------

• 5 pientä liivatelehteä

• 170 g valkosuklaata

• 200 g maustamatonta tuorejuustoa (Valion Viola)
• 1 1/4 dl sokeria
• 1 tl vaniljasokeria
• 2 keltuaista
• 3 dl kuohukermaa
• 2 valkuaista
• n.4 dl marjoja pyreenä (makuasia kuinka marjaisen ja mitä marjoja kakkuun haluaa, enemmän/vähemmän sekaan kunhan sitä ei ole niin paljon että määrä sotkee kakun hyytymisen. Oon käyttäny samassa ohjeessa makuna myös vadelmia tai mansikoita.)


(Raaka-ainessa luomua/kotimaista kannattaa tietty suosii aina.)


- Laita liivatelehdet liukeneen kylmään veteen n.15min
(ne voi liueta siinä sivussa kun teet muita kohtia, kun sitten otat ne pois niin muista puristaa ylimääräinen vesi liivatteista pois.)



- Sulata valkosuklaa vesihauteessa 
(Helpoin tapa sulattaa suklaa on laittaa suklaamurska kahteen pakastepussiin ja kuumaan vesikattilaan kellumaan, jos vesi ehtii jäähtyy niin vaihdat vaan veden.)


- Vaahdota valkuaiset ja vaahdota kerma.
(Molemmat erikseen. Laita hetkeksi jääkaappiin odotteleen.)

- Lisää tuorejuustoon sokerit ja keltuaiset.
(Vatkaa ainekset keskenään tasaiseksi massaksi)

- Lisää sekaan kiehuvaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet.
(Tuo kiehuva ”vesitilkka” on siis tosi vähän vettä johon noi vedessä lilluneet liivatteet sekoitetaan, liivatteet on jo valmiiks imeny vettä itteensä aika paljon niin vettä ei tarvi paljon, sillee vain että liivatteet sinne sekaan sulaa.

Sulanut liivatevelli kannattaa kaataa taikinamassaan pitkänä norona, koko ajan sekoittaen ettei liivate paakkuunnu tai ettei sekaan jää ällöi liivaterihmoja


-Lisää sekaan vaahdotettu valkuainen ja kermavaahto.
(Sekoita kevyesti jottei valkuaisen/kermavaahdon rakenne hajoa.)

-Tämän jälkeen jaa juustokakkumassa vielä kahteen kulhoon. Toiseen tulee sekoittaa marjapyree ja toiseen sulatettu valkosuklaa.
( Itse olen jakanut sen niin, että mansikkaosuuteen tulee n.70% taikinasta ja valkosuklaaosuuteen 30%. Silloin valkosuklaajuustomassan kerroksesta tulee sopivan ohut katto marjamassan päälle. Sekoita marjapyree sekä valkosuklaa omissa kulhoissaan massoihin kuohkeasti.)

-Kaada ensimmäisenä mansikkamassa murupohjan päälle. Tasoittele hieman, jonka jälkeen kaada valkosuklaamassa mansikkamassan päälle. Tasoittele varovasti reunoille asti, vältä kaapimista, jottei mansikka ja valkosuklaamassa sekoitu keskenään.


Laita vaakatasoon jäähtymään joko suojattuna jääkaappiin tai suoraan pakastimeeseen jäätymään. Jääkaapissa sen hyytyessä kakun rakenne jää aika pehmeäksi ja on aika lailla tarjoiltava heti seuraavana päivänä, muuten se lässähtää.


Itse suosin pakastamista yön yli, sillä pakkasessa ollut kakku on rakenteeltaan ihanan tiivis ja hieman sulaneena helppo leikata ja kakun ollessa vähän ”jäässä” raikkaan makunen.

Lisäksi kakku säilyy pakkasessa pitkään ja helppo ottaa tarjoiltavaksi jos tulee vieraita myöhemmin.



Nauti.



Translation: 
"Let's get back to the old school...♬"
Good old 80's and 90´s hip hop with Yo! Raps fever. 

1 kommentti:

  1. Kohtuullisen kovaa naatiskelua! En tuota XXL:n listaa ole missään "valmiissa" setissä nähnyt, itselläni toki Spotify-listaksi väännettynä.

    Kyllähän ysäriräpissä on sitä jotain, mitä nykyskidien roskassa ei todellakaan ole!

    VastaaPoista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.