2013/03/09

Kiveen kirjotettu, uunissa paistettu.


Viikonloppu, aurinko paistaa ja lauantai, mitä parhain hetki lähtee käppäileen Kallion katuja pienelle kävelylenkille. Lisbe hehkutti jotain kirppistä, jonka se oli bongannu Kaarlenkadulta. No mikäs siinä ku lähistöllä oltiin, niin käydään ohimennen. Kauppa on second hand myymälä nimeltään Frida Marina ja sijaitsee Kaarlenkatu 10:ssä. Fridassa on myytävänä second hand vaatteita, laukkuja, kenkiä ,koruja, kodintavaraa, tekstiilejä, astioita, uusia ja vanhempia aarteita. Voit tuoda sinne myös omia tavaroita myyntiin "marketplace" alueelle vuokraa vastaan. Kaiken kaikkiaan kompakti ja kodikas myymälä jossa kaikella on oma sopiva paikkansa odottaen vain sitä oikeaa ostajaa.

Nopeasti silmäillen vaatteita löytyi enemmän naisille kuin miehille, mutta itse löysinkin jotain vaatteita parempaa, nimittäin jumalattoman kokoisen luonnonkiven (72x55cm) :) Kyseistä kivilevyä oli käytetty jossain pubissa liitutauluna hinnastolle ja enemmän kun kivestä kyselin, niin ystävällinen myyjä soitti vielä tuotteen omistajalle tiedustellakseen mitä kivilajia se mahdollisesti oli. Jotain vulkaanista kiveä se oli ja alunperin tuotu Englannista, baskiitti...jotain basaltti? what evör. Kivi, vulkaaninen, vanha ku saapas, Jep varmaan kestää kuumuutta. Ostetaan.Kivitaulu ois voinu olla todella hyvä esim Kymmenen käskyn uudelleen julkasuun hahaha, mut itellä silmissä kiilui kaks luonnonkivestä leikattua leivinkiveä. Vajaat 2cm paksu vulkaaninen luonnonkivi toimis tässä paremmin kuin mikään. Aivan täydellinen löytö, hintaa kivellä oli vaivaset 16€:a joka ei tuon kokoisesta leikatusta kivestä ole kyllä liikaa. Aikoinaan etsin sopivaa leivinkiveä leipien paistamiseen ja päädyin keraamiseen Küchenprofin pizzakiveen, joka oli hinnaltaan ja kooltaan sopiva omaan uuniini. No sekin on toiminut oikein hyvin, mutta uskoisin että tällanen kivenmöhkäle varaa lämpöä paremmin ja vois paistaa leivätkin siis rapsakkammiks. 

Nyt tuossa illanpäälle mittailin kiveen uunille sopivat mitat ja muutama reikäkin siinä näyttää olevan seinällä kun se on aikaisemmin ollut. Kivi painaa 17,4kg joten melko jöötit pultit on seinässä saanu olla. Huh. Koloja ja säröjä on siellä täällä pitkin kiven reunoja mutta eipä mitiih kun vähän timanttilaikalla sitä sipasee. Sääli sinänsä muuttaa vanhan kiven muotoa mutta ajattelen, että nyt sillä on uus tarkoitus tässä kodissa.


Huomenna käydään leikkaan kaverin timanttilaikalla  sopivien leivinkivien muotoon ja katotaan miten käy. Tää voi olla myös iha susi koko idea, mut odotukset on korkealla never know. Sormet ristiin... 

Päivitystä leivinkivi-projektiin täällä...


Translation: Sunny Saturday outdoor walking and Second Hand treasures. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.