2013/03/19

POPOT-myymälän ikkunainstallaatio.

Menneenä viikolla suunniteltiin ja toteutettiin kaverini Tuomon kans Iso Roban POPOT myymälään uudenlainen ikkunavisu. Popot-myymälä on katutennareiden aito lifestyle myymälä, josta löytyy niin tyylikkäät klassikot kuin wäkeimmät spessutennarit joka lähtöön. Myymälästä löytyy laaja kirjo sneakereitä ja kävelykenkiä merkeiltä kuten Adidas, Nike, Jordan, Puma, Reebok, Vans, Converse, Pro-Keds, New Balance, Asics & Onitsuka Tiger, Karhu, Saint Vacant ja paljon muuta.

Ikkunan suunnittelu alkoi melkoisella poreilulla Tuomon visiosta ja sen konkreettisesta toteutuksesta. Todella villiltä idea alkujaan kuulosti ja sen mahdollinen toteutus oli vain siis kokeiltava, niin se on aikasemminki menny. Visuideat mitä ollaan tehty on useinmiten sellaisia, että niitä ei oo nähny missään aikasemmin, joten kaikki pitää lähtä rakentaan alusta asti käsin. Näin lähti rakentuun myös tää ikkunaproggis.

Ensimmäiset visiot ikkunan somistemateriaaleista toteutettiin ullakolla pienessä pakkasessa, tuli melko nyrkkipajafiilis nyplätä lankaa toisen eteen. Urbaanit martat "virkkaa" jättikokoista kengännauhaa ei jumalauta, näillä mennään. :)Kylmiä sormia ja tunteja myöhemmin alkoi kengännauhan muoto jo näkyä punoksessa. Ehkä tää oikeasti viel toimii tässä mittakaavassa. Äijät alko oleen siinä vaihees iltaa niin kohmeessa kylmästä, että lopetettiin siltä päivält. Seuraavana päivänä jatkettiin nauhanpunontaa lämpimästi sisätiloissa. Syy miksi alkujaan tehtiin sitä ullakolla oli se että narua oli pituudeltaan 16 x about 20m:n pätkiä, joten tarvittiin reilu tila pingottaa nauhat punomista varten suoriksi, myöhemmin kuin jättinauha alkoi rakentuu ja narunpätkät lyheni sitä pystyi jatkaa pienemmässä tilassa. Kokonaisuudessaan pituutta sille tuli about 6 metriä, vielä viimeistelyt puuttui nauhojen päihin tulevat valkoisen tupet aka nauhan kärjet. Yksi osa tulevaa ikkunasettiin melkein valmis, eiiikä tässä vielä kaikki...


Jätetään jättinauha hetkeksi sivuun ja sitten itse ikkunaan käsiksi, Iso Roban Popot-myymälä on kompaktin kokoinen tila ja iso näyteikkuna antaa myymälään hyvin valoa ja avartaa tilaa. Ajatuksena oli tehdä jotain uutta ja tuoda myymälän päätuotteet eli kengät esille hieman erilaisella ja uudella tavalla, peittämättä kuitenkaan ikkunaa totaalisesti kaikella somistekrääsällä joka blokkaisi avaran näkymän itse myymälään. Haettiin siis hyvää tasapainoa tuotteille näyteikkunassa, jotka komppaa itse myymälän valikoimaa. Jättinauha täydensi hauskasti ikkunakokonaisuutta aaltoilemalla kenkätason yläpuolella ja toimi samalla esillepanopintana pienemmille lasten Vans kenkämalleille, jotka taas koonsa puolesta näytti nauhan päällä vielä pienemmiltä. :DKengissä yleensä jos ei nyt satu oleen jotku ihan tavishuopikkaat, on kengännauhoilla suuri osa kenkien ulkonäköä ja tyyliä. Niin katutennareissa,  skeittikengissä kuin siistemmissä nahkakengissäkin, voit helposti varioida sillä minkä väriset nauhat kenkiin laittaa ja muuttaa sopivasti kengän värikontrasteja. Useinmiten kenkien mukana tuleekin kahdenväriset nauhat. No tennareissa siis nauhat näyttelevät tärkeää osaa kenkää, joten ajatus käyttää nauhoja jotenkin osana esillepanoa poreiltiin seuraavanlainen setti :) 

Suurin osa ikkunasomisteesta piti tehdä paikanpäällä, improvisoida ja soveltaa. Ikkunatasolle tuli sommitelma erilaisia kenkiä eri kenkämerkeiltä. Ikkunaideassa kenkien esillepanoon haettiin ilmavuutta ja painottomuutta, kengät olisivat kaikessa yksinkertaisuudessaan huomion keskipisteenä tavalla joka kiinnittäisi ikkunan ohikulkevan kuluttujan huomion. "Hetkinen, siis näinkö oikein, oliks noi tennarit ilmassa ilman mitään naruja...oota oota kato noita..." Näit oikein, mutta mites ne sit... "Katos tuota, miten ihmeessä noi oikeen...." 

Esillepanotapa ja tekniikka jääköön tekijöiden salaisuudeksi, käykäähän paikanpäällä myymälässä ihmettelemässä ikkunaa ja chekauttaan uusimmat kenkämallit. Letkeet Popojen kenkävelhot Matti ja Joel löytää sulle samalla sopivat stiflat jalkaan testailtavaks. Uusia malleja tippuu myymälään tasaseen, joten nyt ne huopikkaat komeroon ja uutta tossuu alle. Go go to Popo.


Popot-myymälässä on selvästi normaalia löyhempi painovoima. Hyvät hinnat ja myyjil mieli korkeel, kengätki diggaa.

Niken Air Maxeil on maksimaalinen airtime, Pro-Kedsit just lähös lentoon.

Vans Off The Wall, kirjaimellisesti.

Mitäs mieltä ikkunasta? Toimiiko leijuva "illuusio"


Translation: New visual window display for Popot sneaker store in Helsinki. 
Where's the f*** gravity?

6 kommenttia:

 1. nättiä! Jolle on vanha tuttu, mut harvemmin tulee käytyä tuolla... pitäis ehkä mennä.

  VastaaPoista
 2. Ihana ja persoonallinen ikkuna! :)

  VastaaPoista
 3. Wau! Pitääkö tulla paikanpäälle jos haluaa välttämättä tietää miten nuo leijuvat kengät on toteutettu?

  VastaaPoista
 4. Jos Helsingissä liikkuu niin, paikanpäällä sen näkee parhaiten. Suosittelen.

  VastaaPoista
 5. hauskoja.. varsinkin toi vika seinällä kiipeilevä kenkä

  VastaaPoista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.