2013/03/22

Viikonloppu, leipää pöytään.

Viikonloppua pöytään ja leipää uuniin. Äitee ja systerit tuli kyläileen viikonlopuks Helsinkiin päin, joten kun täs on hehkutellu näit omii leipätekeleitä, niin nyt joutu sit teoista toteen ja testiin. "Puolueeton" ja kriittinen raati tykkäs uunituoreeltaan, no tietty onhan täs näitä jo reenattu tovi. Kätevä vaimo pyöräytti avokadopastaa ja meikämandoliini hoiti ton leipäpuolen. Ciabattaa ja perushyvää ruisleipää omasta ruisjyyrest maistiin ja loput pakkaseen vartoo ens viikkoo.Leipien juurista puheenollen ruisjuuri voi hyvin ja lihavasti, hapanjuurella taitaa olla jo  toinen jalka haudassa, kyynel. Se lähti ehkä alunpitäenki vähän huonol hapel sotaan ja on varmaan alkureippailun jälkeen menny ja masentunu. Ruokittu on tasaseen mut ne on nuo nykyajan "nuoret juuret" tollasia et ei mikää ruoka kelepaa. :) Pitänee laittaa velli roskiin ja uus hapanjuuri alulle. 


Ruisleipää päätin tehä täl kerralla vähän isomman setin, no neljä leipää on iso setti meinaan toi mun Boch:n monitoimikone alko jo vähän liitoksistaan kitiseen niin isosta satsista jähmeetä ruistaikinaa. Luuli varmaan et täs taloudessa pääsee helpolla eli yläkaapin hyllyllä pölyttyneenä lekottelua, mut ei ei ei tänne lomailemaan oo tultu. Pitäis varmaan hankkii joku jykevämpi peli leivontahommiin. 

Sit lisäks neljä Ciabattaa, johon yhteen laitoin testiks viipaloituja oliiveit sekaan. Hyvä kombo, vähän ku focaccio mut ei kuitenkaan, ois pitäny laittaa useampaan leipään ku se meni ensimmäisenä parempiin suihin.Pötsit pulleena oikaseen lonkkaa soffalle ja viikonlopun löysään viettoon. *Tsing tsing*
Hyvää ja aurinkoist viikonloppua kaikille.
Translation: Weekend is here and once again i'm baking bread. Family time. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.