2013/03/17

Mustikkamuffinssi overdose.

Tulipa tänään testattua erästä muffinssi-ohjetta, jonka sain kaverilta eräillä synttärikesteillä perjantaina. Maistoin kemuissa melkeen viimeisen muffinssin ja myin sieluni saman tien, kolikko kirstuun kilahti ja sielu muffinssille vilahti. Jotenkin oon aina kahviloissa tai missä nyt leivonnaisia yleensä on tarjolla feidannu kaikki muffinssit, koska muutamasta pettyneestä ostokerrasta on jääny sellanen yleiskuva et ne on aina todella kuivia koostumukseltaan. Tiskillä ne näyttää herkullisilta, ylenpalttisine kuorrutuksineen, mut sit ku ostaa niin ne on sellasia mauttomia tuhnuja. No näin ei ollut kyllä juhlissa tarjoiltujen muffinssien laita, tuoreeltaan leivottu, herkullisen mehukas koostumus ja maku enemmän kuin kohillaan. 

No tässäpä sitte menneenä sunnuntaina joutu tekeen niitä ku jäi kaiveleen se hyvä maku suuhun. Kevyt aurinkoinen sunnuntaikäppäily Kallion hoodeil ja ainekset lähimmäst Siwasta matkan varrelta haltuun, josta löyty myös Dr.Oetkerin värikkäät muffinssivuoat, sit vaan kämpille taikinaa pyöritteleen. Ohjetta pukkaa kaikille herkkuperseille. Leipomaan siitä niinku olis jo...


MUSTIKKA VALKOSUKLAA CUPCAKE 
( ABOUT 16kpl )


Taikina

3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
1 dl maitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl jäisiä mustikoita (mustikat voi korvata myös muilla jäisillä marjoilla)

• Kuumenna uuni 200'C asteeseen. 
• Vaahdota munat,sokeri ja vaniljasokeri kuoheaksi "vaahdoksi"
• Sulata voi ja lisää se maidon kanssa taikinaan. 
• Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää jauhot taikinaan.
• Lisää lopuksi jäiset mustikat taikinaan ja sekoita hieman.
• Jaa taikina muffinssivuokiin. Taikinasta saa noin 16 muffinssia.
• Paista 15-20 minuuttia.
• Anna jäähtyä ennen koristelua.

Kuorrutus

100 g valkosuklaata (Esim Panda)
200 g Philadelphia tuorejuustoa
3 dl mansikkatomusokeria

• Laita suklaa sulamaan vesihauteeseen tai sulata varovasti mikrossa.
• Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja lisää joukkoon sulanut suklaa.
• Lisää tomusokeri vähitellen massan sekaan ja sekoita.
• Koristelen käyttäen pursotinta.

Vinkki. Suklaa on helppo sulattaa vesihauteessa laittamalla suklaanpalat pakastepussiin ja jättää ne muhimaan kulhoon, jossa on lämmintä vettä. Kun suklaat on sulaneet ne on helppo pusertaa pussissa leikkaamalla pussin kulmaan reiän. Ei sotkua.



Long story short: 
Blueberry cupcake overdose. So gooooood.


5 kommenttia:

  1. Montako muffinsia tästä tulee? :)

    VastaaPoista
  2. Oho, se lukikin tuossa :D Thanks anyway!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuo oli tuollainen "noin" määrä. riippuu kuinka paljon taikinaa laittaa per vuoka ja käyttääkö esim muffinssivuokaa vai paperillisia vuokakuppeja. Levottoman hyviä ovat. Kerro miten onnistui :P

      Poista
    2. Success! :) Tein Habitareen yritykseni osastolle miniversioina. Katsottiin kummeksuen kun hain mäkistä ketsuppikuppeja 250 kpl (en löytänyt mistään sopivia, suupalan kokoisia vuokia). Mutta siis todella hyviä olivat, kiitti reseptistä! Itse tein kuorrutteen, jossa oli voita, tomusokeria ja tuorejuustoa. Valkosuklaata laitoin taikinaan. Mutta meni niin sanotusti kuin kuumille kiville :)
      Haluun myös kommentoida vielä tota kahviloiden muffinssiasiaa. True that. Yleensä ovat tosi kuivia. Itse asiassa tästä blogikirjoituksesta inspiroituneena, ostin Habitaressa Fazerin kahvilasta muffinssin ja kysyin ei kai se olis kuiva. Sain maistaa ennen kuin tein ostopäätöksen. Hyvä diili siis ;)

      Poista
    3. :D Mahtista, hieno kuulla. Voin kuvitella kuinka symppiksen näköisiä ne muffinsit ovat olleet minikoossa. Harmi kun ei osunut silmiin Habitaressa liikkuessani tai sitte ne olivat jo menneet aikoja sitte parempiin suihin. Mikä osasto sulla oli jos voi kysyä?

      Poista

Mitäs tuumasit? Heitä kommenttia pöytään.

So what do you think? Comments are welcome.